zuckerberg-meme-data-star-trek

Cele mai tari meme-uri cu Mark Zuckerberg după audierile din scandalul Facebook - Cambridge Analytica

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Congresul american în urma scandalului "Cambridge Analytica". În discursul său el a declarat că îşi asumă răspunderea pentru scurgerea de informaţii şi colectarea datelor a zeci de milioane de utilizatori Facebook.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susţinută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, şi condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului preşedinte american, a obţinut informaţii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informaţii au fost folosite pentru a influenţa procesul electoral din 2016.

Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanţi ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectaţi sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia şi Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană. După audierile din Congresul american au apărut mai multe meme-uri cu Mark Zuckerberg. 

Comentarii