protest-1

Cum să comunici cu prietenii la proteste, dacă pică semnalul GSM

Dacă îți propui să mergi la proteste, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru siguranța ta.

În Piața Victoriei din București, dar și în marile orașe ale țării au loc în această perioadă cele mai mari proteste de la Revoluția din 1989 încoace. Maximul a fost miercuri seară, când în București au protestat 150.000 de oameni, cerând guvernului să abroge ordonanța care dezincriminează abuzul în serviciu sub suma de 200.000 lei.

credit foto Paul Ivan

Operatorii de telefonie mobilă au adus în piață celule GSM mobile, dar chiar și așa au fost momente în care semnalul s-a întrerupt.

1. Pentru a ține legătura cu prietenii și a fi în siguranță, poți folosi o aplicație care nu are nevoie de semnal GSM, ci doar de Bluetooth-ul telefonului tău. Se numește FireChat și este gratuită. Poți comunica cu prietenii câtă vreme vă aflați pe o rază de 30m. Aplicația a fost folosită și la alte proteste organizate în anii trecuți în lume.

2. Un alt sfat pentru a evita supraîncărcarea rețelelor este să folosiți un singur telefon pentru un grup de prieteni.

3. În cazul în care pierzi semnalul la telefonul mobil și ai nevoie să dai un telefon sau să scrii un mesaj, pune aparatul în Flight Mode (Mod Avion) pentru câteva secunde, apoi scoate-l. În felul ăsta, vei forța aparatul să comunice cu rețeaua GSM, și îți mărești șansele de a avea semnal.

4. Nu uita să mergi în piață cu telefonul încărcat! Dacă vrei să economisești bateria, poți face ca ecranul să fie mai puțin luminos. Nu uita că, la frig, bateria se descarcă mai repede.

Andrada Fiscutean

Comentarii