picknic-valentine's-day

Valentine's Day: 5 idei pentru a petrece clipe romantice de Ziua Îndrăgostiţilor

Miecfuri, 14 februarie, este Valentine's Day. Da, cam ştim ce vei spune: că e o sărbătoare inventată, cu care noi românii nu prea avem treabă, atâta timp cât există şi Dragobetele.

Ideea e că Valentine's Day a prins foarte bine şi în România, iar printre cei mai fericiţi sunt comercianţii care au încasari substanţiale în ziua de 14 februarie. În fiecare an poate că ai aceeaşi dilemă: ce cadou să-i faci partenerului/partenerei. Iată cinci idei care ar putea suplini lipsa de inspiraţie.

O zi petrecută la patinoar

Cei care vor să se bucure de ultimele zile de iarnă pot petrece Valentine's Day la patinoar, de exemplu, în spaţiile special amenajate din centrele comerciale Afi Palace Cotroceni şi Parklake din Capitală. 

Un concert

În Bucureşti, de Valentine's Day, îndrăgostiţii au o ofertă bogată de concerte. Astfel, la Sala Palatului, de la ora 20.00, trupa Holograf susţine un concert "Best Ballads". Randi poate fi ascultat în Berăria H.  Un concert Moon Museum este programat în Club Control, de la ora 21.00, We singing Colors cântă în Club Expirat, iar FreeStay, în Hard Rock Café. 

O seară la film

În cinematografele din România rulează de vinerea trecută "Cincizeci de umbre descătuşate/ Fifty Shades Freed", de James Foley. Al treilea şi ultim episod al aventurilor erotice ale lui Christian Grey şi Anastasiei Steele, interpretaţi de Jamie Dornan şi Dakota Johnson, îi prezintă pe aceştia căsătoriţi, dar la fel de pasionaţi de experienţe sado-masochiste. Acesta este unul dintre filmele cărora îndrăgostiţilor le-ar putea face plăcere să-l vadă, aşa că o seară la cinematograf ar putea fi o bună modalitate de a petrece Valentine's Day.

 O cină romantică

Ar putea suna banal să-i oferi o cină partenerului de viaţă de Valentine's Day. Toată lumea face acest lucru, însă este una dintre ideile care nu dau niciodată greş, mai ales dacă renunţi la restaurantele pretenţioase şi alegi să creezi un ambient romantic în propria locuinţă. Lumânările aprinse în cameră şi un meniu "de îndrăgostiţi" ar putea fi reţeta unei seri de succes. Pentru cei care nu vor, totuşi, să se complice, foarte multe restaurante din Bucureşti pun la dispoziţia clienţilor meniuri speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, cu preparate diverse, combinate cu clasica şampanie sau alte băuturi mai revigorante.

 O seară de dans

Dansul reprezintă una dintre cele mai frumoase forme prin care doi îndrăgostiţi se pot apropia mai mult. Cluburile din Centrul Vechi pot reprezenta un bun mijloc de a petrece seara de 14 februarie. În funcţie de preferinţele fiecăruia, îndrăgostiţii pot alege cluburi cu muzică mai ritmată sau localuri în care linia melodică este mai lentă. Pentru o astfel de ieşire este important ca încălţămintea să fie adecvată, pentru că altfel seara s-ar putea încheia înainte de a începe.