Bucuresti | 102,8FM SHAKIRA - PUNTERIA (NEW PW)

Top 5 greșeli pe care le faci dimineața și care-ți pot ruina ziua

morning-breakfast

Cine se trezește de dimineață, cască toată ziua :)

Dacă ai multe party-uri pe săptămână și ajungi acasă dimineața când unii se duc la serviciu, e clar că vei sări peste masa de la prima oră și vei cauta doar patul. Cercetătorii au analizat comportamentul matinal al oamenilor de succes și au stabilit că reușesc să nu facă greșelile pe care le fac majoritatea dintre noi. Iată doar cinci dintre ele.

Nu te ridica brusc din pat

Este recomandat să nu te ridici brusc din pat dimineața. Mai trage de timp, întinde-te, cască liniștit, lasă corpul și mintea să se trezească. Din cauza vieții sedentare pe care o ducem mulți dintre noi, este necesar să-ți începi ziua cu câteva exerciții de stretching. De asemenea, nu ar fi rău să faci și niște exerciții de yoga. Îți încarcă trupul cu energie. Dacă nu poți astea, înseamnă că ești deja în întârziere la școală sau job, nu ți-ai călcat hainele și preferi să o arzi pe Facebook decât să ai grijă de tine.

Nu ține butonul de Snooze aproape de tine

Ține telefonul departe de patul tău, nu de alta, dar, dacă vrei să mai stai încă cinci minute în pat cu ochii închiși, s-ar putea să mai dormi câteva ore. Ceea ce nu e rău dacă nu ai nimic de făcut. În cazul când trebuie să mai dai și pe la cursuri sau serviciu, nu știu pe unde vei scoate cămașa, tricoul. Oamenii de succes nu prea dorm cu telefonul lângă ei. Astfel, când sună alarma, sunt nevoiți să se dea jos din pat și să o oprească. Obicei care-i cam trezește și nu se mai întorc în pat.

Nu te trezi din somn cu gândul la Facebook

Este tot mai evident că mulți dintre noi, în momentul când ne trezim, primul lucru pe care-l facem este să intrăm pe Facebook să vedem ce s-a mai întâmplat. Luăm telefonul sau tableta și la toaletă. Nu mai zic că ne-au devenit prieteni de cafea și țigară. Ideea e că multe din chestiile pe care le citești la prima oră îți pot afecta mood-ul. După ce ne trezim, creierul are nevoie de timp pentru a începe ziua în mod eficient. De asemenea, telefonul mobil sau tableta ne pot influența somnul. Cele care au ecran LED au o așa-numită lumină albastră pe care creierul o percepe ca fiind lumina zilei, deci nu te prea îmbie la somn, chiar dacă este miezul nopții. Știu că înainte de culcare mai dai o tură pe Facebook, Instagram, dar asta te-ar putea costa câteva ore de somn, adică ai putea adormi mai greu. La fel și cu TV-ul dimineață. Poate ai obiceiul să deschizi televizorul imediat cum te trezești să vezi încotro se mai îndreaptă lumea asta. Dacă prinzi câteva atentate, accidente nasoale, omoruri, violuri și chestii de astea, îți dai seama cam cu ce stare începi ziua.

Renunță la prostiile de dimineață

Când nu ai chef să-ți pregătești micul dejun, te mulțumești cu pizza rămasă de cu seară, chiar dacă e cam uscată și rece, dar și ce a mai rămas din Big Mac. De asemenea, poate te gândești că cerealele cu lapte și o cafea tare te vor pune pe picioare. Greșit. Deși acestea pot părea ca soluții rapide în diminețile când ești pe fugă, boost-ul de energie este pe o perioadă scurtă. Atât zahărul, cât și cafeina, îți dau un impuls rapid de energie, dar după ce trece efectul, corpul tău se va simți obosit.

Pleacă de acasă fără lista gen “Ce am de făcut astăzi”

Evident, că dacă ajungi să fii corporatist, ai o listă cu task-urile din ziua respectivă. Dacă începi dimineața cu ce ai de făcut, nu e tocmai modul ideal de a-ți începe ziua. Te vei gândi la ce ai de făcut în timp ce te speli pe dinți, la duș, în drum spre stația RATB, în autobuz. Adică până ajungi în punctul să te ia depresia. Încearcă, de exemplu, să-ți pui căștile în urechi si să asculți ce muzică îți place.

Pentru final am păstrat concluzia: acestea sunt lucrurile pe care nu le mai fac oamenii de succes. Tu ce vrei să te faci când vei deveni cu adevărat mare?

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă
Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

Ce a postat Alina Sorescu pe Instagram în ziua în care Alexandru Ciucu a fost surprins cu o altă femeie. Fanii: Ești cea mai frumoasă

FILM NOW Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj
Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

Megan Fox, imaginea care a creat isterie printre fani: „Cine este asta?” Cum arată actrița fără machiaj

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
DIGI SPORT Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
DIGI FM Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală
Un japonez dezvăluie prețurile șocante la alimente din România. Cât costă un coș de cumpărături în țară sa natală