shakira-bani-fotomontaj

Shakira este în mijlocul unui imens scandal, după ce a ascuns zeci de milioane de euro într-un offshore

Numele Shakirei apare în scandalul "Paradise Papers", Cântăreaţa şi-ar fi pus la adăpost peste 31 de milioane de euro într-un offshore din Malta.

Astfel, ea a reuşit să scape de taxe. Mai precis, Shakira a dus acesşti bani în firma Malta Tournesol Limited din Malta, ţară cunoscută pentru lejeritatea fiscală. În acte, Shakira apare ca fiind ca rezidentă în Bahamas, în ciuda faptului că locuiește în Barcelona cu fotbalistul, Gerard Pique. Avocatul ei a subliniat că toată activitatea este legală și în conformitate cu legile.

Recunoscând că Shakira trăiește în Barcelona, avocatul a încercat să explice cum au ajuns acei bani în paradisul fiscal din Malta."Ca artist internațional a locuit în diferite locații în întreaga sa carieră profesională și, în toate cazurile, a respectat pe deplin legile tuturor jurisdicțiilor ea a locuit", a declarat avocatul artistei, Ezequiel Camerini.

Deşi capitalul fimei din Malta a fost raportat la 4,5 milioane de euro, numai activele muzicale și mărcile comerciale ale Shakirei au fost evaluate la 31,6 milioane de euro. Cântăreaţa nu este singurul nume cu greutate care apare în scandalul "Paradise Papers".

Recent, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prinţul Charles, Bono, vocalistul trupei U2 sunt doar câteva personalităţi care şi-au transferat o parte din avere în paradisuri fiscale. Acest scandal vine la 18 luni de la precedentul scandal Panama Papers. 

MAI CITEŞTE: Shakira, DANS SUPERHOT în sala de repetiții! Astea sunt mișcările care au făcut-o celebră! (VIDEO)

Comentarii