just-married

O femeie a devenit alergică la soţul ei! E pe bune (VIDEO)

La prima vedere, acest titlu te-ar putea face să te gândeşti la cu totul altceva. Totuşi, această femeie a devenit alergică la soţul ei din cauza unui sindrom rar. 

Johanna Watkins are 29 de ani, este căsătorită şi dacă se apropie de soţul ei riscă să-şi piardă viaţa. Femeia suferă de sindromul MCAD (mast cell activation disorder) ceea ce înseamnă că este algerică la aproape tot ce o încojoară. Americanca este alergică la o serie de subsatanţe chimice, cele mai multe alimente, elemente din natură, praf şi chiar la oameni. Reacţiile ei variază de la iritaţi şi mâncărimi la durere de oase, pierderea conştiinţei şi şoc anafilactic, scriu cei de la FOX 9.

Sindromul de care suferă Johanna îi face sistemul imunitar să reacţioneze greşit, considerând stimului obişnuiţi ca dăunători organismului. Astfel corpul ei încearcă se protejeze de lucruri inofensive ca mirosul oamenilor. Dacă stă prea mult în prezenţa alergenilor poate să moară. Alergia ei este atât de severă că nu poate găti în casă, nu poate bea decât apă şi a mâncat aceleaşi două feluri de mâncare în ultimul doi ani. Nu pot să mă apropii prea mult. Nu pot să o îmbrăţişez în siguranţă. Nu pot să o îmbrăţişez fără să o rănesc.“ a declarat soţul ei.

Johanna nu îşi părăseşte casa decât pentru a merge la doctor sau în caz de urgenţă. Camera în care locuieşte este înfăşurată în plastic, are ferestrele sigilate şi purificatoare de aer. Chiar dacă ea şi soţul ei nu stau în aceaşi cameră, măcar o dată pe săptămână se uită la un film împreună. Ea într-o cameră, el în cealaltă şi folosesc telefoanele mobile pentru a comunica. Singurii oameni la care Johanna nu este alergică sunt fratele şi sora ei, care o vizitează o dată pe săptămână.

Comentarii