Bucuresti | 102,8FM VENGER pana 4 cu VENGER ANDIA - DE LA DELA (NEW PW)

Metoda prin care poate fi tratată frica de păianjeni

frica-paianjeni

Dr. Warren Mansell susține că în loc să fie încurajate să interacționeze direct cu păianjenii pentru a-și învinge teama, o abordare practicată în prezent de mulți terapeuți, persoanele care suferă de arahnofobie este mai bine să aibă posibilitatea de a deține controlul asupra distanței la care se apropie sau se depărtează de obiectul fricii. Concluziile lui Mansell au fost publicate în "Journal of Anxiety Disorders" și se bazează pe o teorie cunoscută drept Teoria controlului perceptual.

În cadrul studiului, persoanele care sufereau de teamă de păianjeni au fost amplasate în fața unui ecran și au putut controla cât de aproape sau de departe apărea în fața lor un păianjen. "Teoria controlului perceptual indică faptul că este vital ca un client să dețină controlul asupra experienței pe care o are cu elemente importante din mediu precum sursele de amenințare, deoarece controlul în sine este esențial pentru sănătate și starea de bine", a explicat omul de știință.

Pentru cercetare a fost recrutat un grup de persoane cu fobii cărora li s-a cerut să enumere motivele pentru care evită păianjenii și motivele pentru care doresc să se apropie de aceștia. "După îndeplinirea unei simple sarcini în cadrul căreia puteau mișca pe un ecran de computer o imagine cu un păianjen, mai aproape sau mai departe, cei care dețineau controlul asupra distanței virtuale față de păianjen s-au apropiat mai mult de acesta după ce au îndeplinit sarcina. De asemenea, două săptămâni mai târziu ei au declarat că au evitat mai puțin păianjeni în viața de zi cu zi, în ciuda fobiei și fără a fi determinați să procedeze astfel", a declarat Mansell.

Acest lucru semnifică faptul că terapeuții care tratează fobiile și anxietatea nu ar trebui să îi încurajeze sau să îi îndrume pe clienți să își înfrunte temerile, așa cum se presupune deseori. Odată ce aceștia devin conștienți de motive, ar putea face alegeri care răspund temerilor pe care le au.

Vezi Secrete de muzeu și intră, din fața ecranului, în Imperial War Museum din Londra. Pe DIGI World și DIGI Online, azi de la 18:00.

Top citite
01 Cardi B Cardi B
A lăsat frică să o controleze și a avut multe de pierdut. Cardi B a oferit cel mai sincer interviu: „Am obosit”
02 adda
Adda, după un an și jumătate cu mii de pastile și 80 de injecții: "Plâng ca un copil. Oficial, am terminat tratamentul pentru Lyme"
03 adda
Adda s-a fotografiat în timpul tratamentelor pentru boala de care suferă. Fanii s-au îngrijorat: „Nu pot să cred că treci prin asta”
04 Adda
Adda, apariție inedită pe rețelele sociale după ce a dezvăluit că ia 26 de pastile pe zi pentru a învinge bolile de care suferă
05 "Geezer" Premiere - 2016 Tribeca Film Festival
Actrița Selma Blair a anunțat că suferă de o boală teribilă pentru care nu există tratament
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
Demi Lovato leaves The Unbreakable gym the day after she was spotted holding hands with G-Easy on a night out in LA
S-a aflat de ce Demi Lovato a părăsit deja clinica de dezintoxicare

După numai câteva zile, Demi Lovato a părăsit clinica de dezintoxicare din Los Angeles. Mulți au crezut că Demi nu suportă regimul strict de supraveghere de acolo și că a decis să renunțe la tratamentul specializat.

muzica-volan
Studiu | Ce fel de muzică ascultă românii în timp ce conduc

Aproximativ şapte din zece români ascultă muzică în timp ce conduc, iar CD-urile sunt pe locul al treilea în topul surselor muzicale, dominat de radio.

connect-r-salon-header
Connect-R a apelat pentru prima dată la tratament facial, dar a suferit! "Îmi arde deja fatza"

Connect-R are grijă de imaginea sa, iar acest lucru îl face cu vizite pe la salonul de înfrumuseţare. Pentru a-şi îngriji tenul, artistul a stat cuminte când i s-a aplicat o mască.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit:
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

DIGI WORLD Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
DIGI SPORT Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală