rihanna-photoshop

Imaginile cu modele modificate în Photoshop vor fi interzise prin lege

Autorităţile au luat măsuri pentru a preveni anorexia, bulimia şi tulburările alimentare, probleme cu care se confruntă tot mai mulţi oameni.

Publicaţiile de modă şi nu numai folosesc foarte des Photoshop-ul pentru a retuşa imaginile şi formele modelelor care apar pe copertă. Orice publicare a unei imagini comerciale digitale editate sau aerografiate, care nu este clar marcată ca "fotografie retuşată", poate fi pedepsită cu amendă de cel puțin 37.500 de euro sau 30% din costul creării reclamei.

Top celebrităţi care au apelat la Photoshop pentru a ajunge pe copertele revistelor

Asta prevede noua lege care a intrat în vigoare în Franţa. Potrivit studiilor, în Franţa peste 600.000 de oameni suferă de anorexie. Autoritățile speră că noul avertisment "Photoshop" va descuraja subtilitatea extremă nesănătoasă în rândul oamenilor care încearcă să emuleze formele nerealiste ale corpului care au fost falsificate cu un program de calculator.

Getty Images, agenție foto specializată atât în conținut editorial, cât și în fotografii stock, a publicat un comunicat prin care a anunțat că nu va mai găzdui imagini cu modele ale căror forme corporale au fost alterate digital pentru a fi mai mici sau mai mari.

Mai mult, autorităţile din Franţa le solicită modelelor să ateste cu un certificat medical că nu sunt prea slabe și că indicele de masă corporală este sănătos. Franța nu este prima țară care introduce astfel de reguli. Israelul a făcut acelaşi lucru.

MAI CITEŞTE: Un specialist în Photoshop îți arată cât de tare poți fi mințit pe rețelele de socializare

Comentarii