jon-snow-header

Game of Thrones utilizează covoare de la Ikea pentru crearea costumelor personajelor

Producătorii serialului "Game of Thrones" cheltuiesc peste 10 milioane de dolari pe episod, totuşi, puţină economie nu strică. Anumite obiecte vestimentare care intră în componenţa costumelor pot fi găsite în magazinele Ikea.

Aproximativ 100 de persoane lucrează pentru a asigura ca fiecare personaj poartă veşmintele potrivite, care să confere senzaţia de realism producţiei TV, conform architecturaldigest.com. Ceea ce este suprinzător este că adeseori, echipa care se ocupă de costume utilizează carpete şi covoare de la Ikea pentru a crea veşmintele actorilor.

"Pelerinele sunt de fapt covoare de la Ikea", a declarat designerul Michele Clapton, câştigătorul unui premiu Emmy, pentru publicul de la muzeul Getty din Los Angeles. "Utilizăm tot ce se poate", a spus Clapton, descriind procesul creării veşmintelor de inspiraţie medievală. "Am tăiat şi am ras covoarele adăugând elemente de piele... Îmi doresc ca publicul să poată simţi aproape mirosul costumului".

Rezultatul este o pelerină care nu doar că pare uzată, ci şi arată ca un veşmânt medieval. Deşi nu se cunoaşte la costumele căror personaje au fost utlizate covoare de la Ikea, fanii pot doar specula că, poate, pe umerii lui Jon Snow, stă un "Höjerup" sau un "Alhede".

MAI CITEŞTE: Starurile din Game of Thrones în cel mai tare episod din Carpool Karaoke

Comentarii