young-people-party

"Drunkorexia" face ravagii printre adolescenţi! Ce este "Drunkorexia"?

În ultimii ani am auzit tot mai mulți termeni folosiți pentru a descrie noile tendințe. Mai nou, se vorbește tot mai despre Drunkorexie.

Deși nu este încă recunoscut de medici drept o tulburare de alimentație, are efecte similare cu anorexia și bulimia. Tot mai multe tinere renunță la mâncare pentru a reduce numărul de calorii și astfel să poată consuma mai mult alcool, fără a lua în greutate.

Drunkorexia se manifestă cel mai adesea în rândul adolescentelor aflate în jurul vârstei de 18 ani, când sunt expuse concomitent provocării de a rămâne suple şi presiunii grupului privind consumul de alcool. Băuturile alcoolice au un conținut caloric ridicat, o halbă de bere ajungând și la 197 de calorii (echivalentul unei felii de pizza), în timp ce un pahar de vin conține la fel de multe calorii ca o înghețată.

party-people-drink

Group of friends celebrating

Statisticile arată că aproximativ 30% dintre studenții din campusurile americane, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, au început să renunțe la mâncare pentru a consuma băuturi alcoolice la petreceri, fără a lua în greutate.

Comentarii