depresie

#DeFacut: 11 lucruri pe care să le faci când te simți ca naiba

Circulă pe net o poză pe care scrie “e doar o zi proastă, nu o viață nasoala”. Așa e. Uneori avem zile atât de proaste, încât avem senzația că tot ce trăim e un loop sinistru din care n-o să ieșim întregi.  Sunt dimineți în care nu vrem să ne dăm jos din pat și sunt zile în care vrem să stăm în pijamale, să mâncăm chipsuri și să plângem pe muzica lui Adele.

Sunt momente în care te simți blocat și sunt clipe dureroase care par eterne. Dar la fel ca orice lucru, fie el bun sau rău, trece. Până atunci, e bine să ajuți la vindecare făcând lucruri simple, frumoase, lucruri care funcționează pentru toată lumea.

1. Apucă-te de curățenie


Vorba bunicii mele, “casa ta reflectă starea de spirit”. Dacă e haos în casă, așa e și-n suflet. Pune totul la punct și te vei simți mult mai bine.

2. Fă-ți o baie caldă

Dacă adaugi puțină sare de mare și un pic de spumă, o să te simți alt om.

3. Mănâncă ciocolată

E demonstrat științific că ajută și chiar dacă n-ar fi așa, e atât de bună încât, dacă nu-ți mângâie sufletul, măcar papilele gustative să fie happy.

4. Bea un pahar cu vinȘi când spun un pahar, spun UN PAHAR, NU O STICLĂ. Beția n-ajută la depresie, din contră.

5. Apucă-te de sport

Energia se acumulează și se transmite. Încarcă-te făcând lucruri bune și descărcă-le pe cele rele făcând sport.

6. Nu sta de vorba cu oameni toxici

N-ai nevoie de critici și nici de sfaturi. Ai nevoie de susținere și de înțelegere. În momentele astea, mai bine stai singur, decât să îți faci mai mult rău încasând vorbe grele.

7. Ascultă muzică veselă

Lasă baladele pentru zile ploioase sau nopți romantice. Dânsul și cântatul ridică moralul.

8. Citește

Cititul e constructiv. Fie că e vorba de beletristică sau cărți de specialitate, lumea între patru pagini poate fi fascinantă și captivantă versus viață între 4 pereți în care gândurile se lovesc cap în cap.

9. Nu-ți neglija familia

De fiecare dată când simt o tristețe profundă, îl sun pe tata. Faptul că e sănătos și că îi aud vocea mă face să realizez instant că lucrurile nu sunt atât de rele precum par.

10. Răsfață-te

Shopping sau o schimbare de look. Ambele funcționează dacă-s făcute cu cap. Nu te apuca să cheltuiești banii de chirie și nici să te tunzi zero.

11. ZÂMBEȘTE

Știu, nu-ți vine și e stupid, dar cred că dacă alții te pot manipula și te pot face să crezi orice, același lucru I poți face și tu cu tine, însă într-un mod constructiv.

Comentarii