singure

BLOG: 10 chestii pe care oamenii singuri s-au săturat să le audă 

Fac parte din categoria oamenilor fără pereche pentru că m-am grăbit să îmi fac o carieră, să îmi fac o școală, să cresc din toate punctele de vedere: morale, spirituale, financiare și profesionale. Cred cu tărie că disperarea naște monstruleți și am în jur suficienți oameni băgați până-n gât în relații defectuoase, așa că o iau încet.

Sigur că dacă faci ceva împotriva curentului și principiile societății tradiționaliste zic că la 30 de ani trebuie să ai soț, purcel, grădină și alte bla bla-uri, o să fii oaia neagră care, în principiu, s-a ratat. Eu m-am plictisit să tot aud de la alții de ce n-am pe nimeni și din câte am discutat cu toți oamenii liberi și faini, și ei s-au cam plictisit să audă:

1. Ai prea multe pretențiiDacă să-ți dorești un partener cu bun simț, o doză de simț al umorului, amibitii, un job care să-i asigure un trai decent, suficient de smart încât să te învețe ceva nou în fiecare zi, înseamnă să ai pretenții, aunci ați luat-o razna cu toții, DEFINITIV!

2. Ești o persoană frumoasă și deșteaptă, nu înțeleg cum de nu-ți găsești chiar pe nimeni?!Găsești răspunsul în prima parte a întrebării.

3. E mai bine să fii singur/ă, crede-mă! Bucură-te de perioada asta!Ce-mi “plac” persoanele care s-au plâns că n-au relații și apoi s-au combinat și ne-au vărsat lacrimi de corocodili cu toate nemulțumirile care vin la pachet cu viața-n doi. Ce greu eeeee! Buhuu!

4. Nu vrei să-ți fac cunoștință cu cineva de treabă?


Da, vrem! Cum să nu! Nu ne intrebi dacă vrem coaja de la pizza? Cu milă și compasiune, ca și cum ne-ai face o favoare încercând se ne combini cu oricine, numai să intrăm în rândul lumii. Thanks, but no, thanks!

5. N-o să întâlnești pe nimeni dacă stai toată ziua în casăDaaaa, șansele să întâlnești ieșind în cluburile din România sau în barurile în care fiecare socializează cu propriul anturaj, sunt mult mai mari. Sigur, nu zic că e bine să stai în casă, dar nici să ieși așteptându-te să-l întâlnești pe Făt-Frumos la coadă la Bamboo sau la LDL, nu-s foarte mari.

6. Pari o persoană inabordabilă, ar trebui să-ți schimbi atitudineaE simplu, inabordabili par toți cei care nu ies cu cracii la vedere și cu intenția de a se reproduce. Chimia se validează de la primele priviri și n-au nicio legătură cu atitudinea sau cu hainele pe care le porți. Cu tupeul e mai nasol, că nu toți îl au și nu toți de abordează. Părerea mea. Nu-s expertă, dar am o intuiție brici.

7. Nu vrei să faci și tu un copil? Dacă nu-l faci la 30 de ani, când?Vă rog eu, tot respectul pentru mame, o iubesc pe a mea până-n pânzele albe, dar vă rog eu, nu mai ridicați făcutul copiiilor la rang de fapte mărețe. Pe bune, mai nou să faci un copil e o dovadă de eroism. Zău, nu e scopul suprem al tuturor și nu e nicio problemă dacă nu ne dorim toți să avem copii.

8. Ce n-aș da să mai fiu și eu singur/ă!


Dacă ești într-o relație, fie că e fericită, fie că nu, te rugăm, nu ne mai spune ce nasol te simți, zău, n-ajută cu nimic. E ca și cum ai fi slabă moartă și te-ai plânge că ești prea grasă.

9.Te-ai gândit să mergi la un preot?Nu e rău că suntem credincioși. Doar că ar fi mai bine dacă am crede mai mult într-o forță divină pozitivă și mai puțin în mizerii. Nu, nu suntem singuri pentru că fosta colegă de bancă ne-a făcut vrajuri peste apă, ci pentru că așteptăm ceva care să merite. Chiar și un preot. Dar nu pentru dezlegări, eventual pentru stropit busuiocul.

10. De ce nu încerci pe Tinder? N-ai cum să nu găsești nimic.Ultima dată când mi-am instalat Tinder-ul și m-am uitat preț de 10 minute, am intrat în depresie. Online dating-ul e o chestie cât se poate de reală și funcționează în câteva cazuri, însă nu-I tocmai un topic pe care românii îl abordează deschiși la minte. Nu vreți să mergem la ZOO? Stăm în cuști și așteptăm să fim admirați. Poate ne ia cineva acasă, gen.

Comentarii