shutterstock_276871823

8 pericole care-ți pot ruina vacanța dacă nu ești precaut

Nu există sentiment mai încântător decât ăla pe care-l ai atunci când te pregătești să pleci într-o vacanță, mai ales într-una exotică, însă, tocmai pentru că uneori entuziasmul este prea mare, uităm că precauția este mama înțelepciunii și ne alegem cu experiențe mai puțin plăcute. Crede-ne, suntem pățiți.

Așa că mai bine te batem la cap, decât să te alegi cu clipe de coșmar prin locuri rupte din paradis, nu?

1. Arsurile solare

Puțini sunt cei care se întorc din concedii fără să se fi pricopsit cu așa ceva, prin urmare, îți vom ține și noi această teorie: Nu uita acasă crema cu protecție solară ridicată ( și când spunem ridicată, da, ne referim la aia de la 40 în sus) și, eventual, nu uita să te dai cu ea. Este preferabil să faci acest lucru cu 20-30 minute înainte să te expui la soare și să nu stai la plajă între orele 11-16.

2. Furturile

În orice locație te-ai afla, nu vei fi niciodată ferit 100% de furturi, iar acesta este motivul pentru care banii pe care îi ai la tine ar trebui ținuți în mai multe locuri sau pe card. Ai grijă de bunurile tale, nu purta bijuterii prețioase în locuri extrem de aglomerate și fii atent/ă la geantă atunci când te afli în piețe sau alte locuri publice.

3. Țânțari și alte insecte

Nu uita spray-ul care te protejează împotriva insectelor. Mai ales în țările exotice, o simplă înțepătură de insectă poate veni la pachet cu transmiterea unor boli grave.

4. Curenții din apă

Chiar dacă ești înotător profesionist, nu te aventura în valurile mării atunci când steagurile arborate pe plajă îți interzic acest lucru. Ca să nu mai vorbim de situația în care nu prea le ai cu sportul acesta.

5. Maimuțele

Pentru cei care vizitează tărâmuri exotice, aceste animale reprezintă o atracție turistică, însă nu puțini sunt cei care au fost lăsați fără telefoane în timp ce se fotografiau cu micile vietăți, fie fără cumpărături, pălării sau alte accesorii. Asta în cazurile vesele, în care nu au fost zgâriați sau mușcați. Așa că fii precaut atunci când vrei să-ți faci un selfie cu maimuțele :)

6. Meduze, corali, pești otrăvitori, arici de mare

Interesează-te care sunt pericolele din apele țărilor pe care urmează să le vizitezi și încearcă să eviți contactul cu acestea. Pentru arici de mare, poartă încălțări speciale din cauciuc, nu pune mâna pe corali și nu te apropia de specii de pești sau alte vietăți care nu îți sunt cunoscute. Există tipuri de pești al căror venin este mortal.

7. Mâncarea de pe stradă

Cunoscută din ce în ce mai des după denumirea de "street food", mâncarea de pe gheretele stradale este, uneori, periculoasă. În special în ceea ce privește continentul asiatic, chiar dacă mâncarea în sine este gustoasă și nu prezintă niciun pericol deosebit, faptul că este gătită cu diverse condimente picante îți poate face stomacul să o ia razna.

8. Apa pe care o bem

Este bine cunoscut faptul că apa de la robinet nu este sigură pentru consum în anumite părți ale lumii, însă, cu toate acestea, mulți turiști își asumă acest risc. Cel mai bine este să consumi apă îmbuteliată, al cărei sigiliu să îl rupi chiar tu. Nu uita totodată și faptul că gheața servită în baruri este, de cele mai multe ori, făcută din apa de la robinet.

Comentarii