pisici-ochelari-soare

8 august, ziua internaţională a pisicii! Top celebrităţi pisiceşti în social-media

8 august este Ziua Internaţională a Pisicii, motiv pentru care am realizat un clasament cu cele mai celebre pisici din lume. Deşi felinele au zilnic postări pe reţelele sociale, astăzi sunt cu adevărat răsfăţate.

Ziua Internaţională a Pisicii este celebrată, din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor. În această zi, multe adăposturi pentru animale ţin cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline şi încurajează oamenii să adopte o pisicuţă, căci interacţiunea cu aceste minunate animale de companie reduce stresul, alungă singurătatea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

TOP CELEBRITĂŢI PISICEŞTI ÎN SOCIAL-MEDIA

Că îţi place sau nu, unele feline sunt mult mai celebre decât ne-am putea imagina noi vreodată. La capitolul like-uri sau share-uri, chiar ne dau lecţii. Felinele au jucqat un rol important pe marele ecran, în reclame, campanii sociale etc. Garfield este unul dintre filmele care s-au bucurat de un succes enorm. La capitolul celebrităţi din lumea felinelor mici se află Lil Bub, Grumpy şi Venus. Dacă nu ai auzit de ele, este momentul să-ţi facem cunoştinţă. 

LIL BUB

Lil BUB este o pisică faimoasă, cu o înfățișare unică. Proprietarul ei, Mike Bridavsky, a adoptat-o la cererea prietenilor lui, care o găsiseră în gunoi. Pozele cu Lil BUB au post postate prima oară pe Tumblr în noiembrie 2011. A fost găsită într-un şopron din Bloomington, statul Indiana, şi deşi are 5 ani este foarte mititică. S-a născut cu multe deficienţe şi chiar dacă nu are dinţi şi stă cu limbuţa mereu afară este foarte drăgălaşă, fericită şi sănătoasă. Lil BUB  este o celebritate pisecească, cu 3 milioane de Like-uri pe Facebook. Lil Bub este vedeta din Lil Bub & Friendz, un documentar care a avut premiera la Tribeca Film Festival în 18 aprilie 2013.

GRUMPY

Grumpy, morocănoasa, are aproape 9 milioane de Like-uri pe Facebook. Este una dintre cele mai populare pisici din mediul online, devenită ulterior și brand al firmei de mâncare pentru animale Friskies. A devenit populară pe net din cauza aparentei expresii faciale. Stăpâna sa Tabatha Bundesen a declarat că mimica morocănoasă a pisicii se datorează unei forme bizare de nanism. Felina a devenit celebră dupa ce fratele stăpanei a publicat mai multe poze pe site-ul de socializare Reddit. La început, utilizatorii au presupus că este vorba despre o fotografie trucată, fapt care i-a determinat pe stăpâni să posteze și videoclipuri cu felina. A apărut în nenumărate emisiuni ale televiziunilor americane, a vizitat şi redacţia Times, pentru o şedinţă foto, şi Forbes, pentru un interviu, şi a apărut pe coperta Wall Street Journal şi a New York Magazine.

VENUS

Pisica cu două feţe, este şi ea una din celebrităţile lumii felinelor care a fost protagonista unor show-uri de televiziune. Are mai mult de 1 milion de fani pe Facebook şi se apropie de aceleaşi cifre şi pe Instagram. Este evident că atrage atenţia de la o simplă privire, din simplul motiv că faţa sa jeste umătate neagră-jumătate portocalie. Mai mult,  are un ochi verde şi altul albastru. Imaginea i-a intrigat şi pe cercetărorii care studiază genetica pisicilor domestice. Chiar dacă unii spun că ar fi o felină himeră, o pisică cu două tipuri de ADN, Venus continuă să fie încă un mic mister.

Comentarii