Bucuresti | 102,8FM ELTON JOHN - COLD HEART (PNAU REMIX)

5 tipuri de BURGERI pe care îi poți pregăti chiar tu 

burger22

1. Burger cu mozzarella și ciuperci

Ce-ți trebuie: 2 lingurițe de ulei de măsline, 2 ciuperci champignon mari, 2 fire de ceapă verde, 2 chifle mari, 2 lingurițe de sos pesto, 2 felii groase de mozzarella, 2 lingurițe de parmezan ras, 2 căței de usturoi, 200g carne tocată de vită, sare, piper, boia iute/dulce, pudra de ceapă, coriandru.

Cum îl prepari: Pregătești carnea pentru burger, condimentând-o cu toate mirodeniile de mai sus și cu usturoiul pisat mărunt. Gătește-o pe grătar sau într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Pentru o carne gătită mediu, chiftelele de burgeri trebuie lăsate 5-6 minute pe fiecare parte, în timp ce pentru o carne bine gătită, așteptăm cca 8-9 minute pentru fiecare parte. În ultimele 30 de secunde înainte să stingem focul, așezăm feliile de mozzarela peste cele de carne.
Separat, călim în puțin ulei ciupercile feliate, pentru ca mai apoi să trecem la asamblarea burger-ului.
Ungem chifla cu puțin sos pesto, ulterior așezăm carnea cu mozzarela, pe deasupra punem puține ciuperci, ceapa verde tocată mărunt și presărăm parmezanul.


sursa foto mostlyhomemademom.com

2. Burger cu brânză cheddar și dressing rusesc

Ce-ți trebuie: 100 g maioneză, 100 g ketchup, o linguriță de oțet din vin roșu, o linguriță de pudră de ceapă, puțin pătrunjel tocat, o linguriță de tarhon mărunțit, o linguriță de sos Worcestershire, 4 felii de bacon, 250 g carne tocată de vită, sare, piper, două lingurițe de unt nesărat topit, 2 felii de brânză cheddar, 2 chifle de burger, două frunze de salată verde, două felii de roșie, 2 felii de ceapă roșie.

Cum îl prepari: Într-un bol mic amesteci maioneza, ketchup-ul, oțetul, condimentele și sosul Worcestershire. Acoperi și bagi la frigider. Într-o tigaie încinsă prepari bacon-ul în jur de 6 minute. Carnea o amesteci cu sare și piper și o pui la prăjit sub formă de chiftele de burger în untul nesărat. În ultimul minut de preparare a cărnii pui deasupra acesteia brânza cheddar, pentru a se topi. Sosul rusesc de la frigider îl folosim pentru a unge din abundență chiflele, pentru ca mai apoi să așezăm carnea și legumele. Poftă mare! :)

credit foto/rețetă Chef Laurent Tourondel

3. Burger de porc în stil asiatic

Ce-ți trebuie: 250 g carne tocată de porc, 2 cepe verzi tăiate mărunt, un sfert de linguriță de ghimbir proaspăt ras, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe de ulei de susan, sare, piper, 2 chifle pentru burgeri, 2 linguri de varza și morcov rase (sau mix salata coleslaw), 2 lingurițe de oțet din orez, o linguriță de sos de soia.

Cum îl prepari: Amesteci carnea tocată într-un bol alături de ceapa verde, usturoi, sare, piper, o linguriță de ulei de susan, ghimbir, pentru ca mai apoi să o pui la prajit pe grătar sau în tigaie.
În alt bol, amesteci varza și morcovul rase cu oțetul din vin roșu, sosul de soia și cealaltă linguriță de ulei de susan. Asamblezi burgerii și apoi mănânci cu poftă. TU și invitatul tău, că doar ai făcut doi.


credit foto HANNAH QUEEN, rețetă MELISSA RUBEL JACOBSON

4. Insanity Burger, by Jamie Oliver

Ce-ți trebuie: 200 g carne de vită, ulei de măsline, jumătate de ceapă roșie, o lingură de oțet alb, 2
castraveciori murați mici, 2 chifle pentru burger, 2 felii de bacon, 2 lingurițe de muștar american, sos
Tabasco Chipotle, 2 felii de brânză Red Leicester, 2 lingurițe de ketchup. Separat, pentru sosul
burger-ului, ai nevoie de: 2 frunze de salată iceberg, 2 lingurițe de maioneză, o linguriță de ketchup, o linguriță de sos Tabasco Chipotle, o linguriță de sos Worcestershire, o linguriță de brandy sau bourbon ( în funcție de preferințe)

Cum îl prepari: Carnea tocată se modelează sub formă de chiftele plate cu crosimea de 2 cm și se pune la prajit în ulei de măsline, după ce am condimentat-o cu sare și piper. După un minut, se adaugă peste carne o jumătate de linguriță de muștar și puțin sos Tabasco și se lasă în continuare la prăjit. Procedeul se repetă după încă un minut. Baconul se prăjește și el, în paralel, într-o altă tigaie. Peste carnea gătită în sos se vor așeza feliile de brânză și apoi baconul, urmând să asamblăm burger-ul. Sosul pentru burger se prepară din toate ingredientele de mai sus și se așează la baza chiflei, împreună cu salata, urmând ca mai apoi să punem carnea cu brânza și bacon-ul și să asezonăm cu rondele de ceapă, castraveciori și puțin ketchup. Of Doamne...cât de bun trebuie să fie!

Credit foto jamieoliver.com

5. Burger franțuzesc cu brânză albastră

Ce-ți trebuie: două chifle pentru burger, 200 g carne tocată de vită, o roșie bine coaptă, două felii de brânză albastră (bleu d'Auvergne), o jumătate de ceapă, două frunze de salată, ulei de măsline, sare, piper.

Cum îl prepari: Pune feliile de pâine în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 6-7 minute. Taie ceapa rondele și călește-o cu puțin ulei într-o tigaie, până devine aurie. Apoi, eventual în aceeași tigaie, prăjește carnea pentru burger preț de cca. 8 min ( în funcție de cât de bine-făcută îți dorești să iasă). Așezăm carnea în chiflele încălzite și apoi punem deasupra feliile de brânză, salata, o felie de roșie, ceapa călită și putem asezona, după preferințe, cu muștar, ketchup sau maioneză! Hai să avem poftă :)


sursa foto letscookfrench.com

ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”
Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

Porecla pe care i-a dat-o prințul Philip lui Meghan Markle. Bunicul lui Harry știa totul: „Se pricepea să citească oamenii”

FILM NOW Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit:
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant pentru soția și copiii mei"

DIGI WORLD El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem

DIGI ANIMAL WORLD Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”

DIGI LIFE Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
Record absolut de turiști în Japonia, în luna martie. De unde au venit cei mai mulți străini
DIGI24 Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme  Citește mai
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
DIGI SPORT Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
DIGI FM Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală
Motivul adevărat pentru care Cătălin Cîrstoiu a fost retras de PSD-PNL din cursa electorală