piesa-care-ne-va-reprezenta-la-eurovision-ascult-o-aici

Asta e piesa care ne va reprezenta la Eurovision: Ascult-o aici si spune daca iti place

Trupa Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision 2012, cu piesa "Zaleilah", compusa de Costi Ionita, castigatoare la selectia nationala, care a avut loc sambata seara, la TVR. Alegerea a fost facuta in baza notelor primite de la juriu (50%) si prin televoting (50%).

Mandinga va participa in prima semifinala Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internationala Eurovision va avea loc pe 26 mai, anunta Mediafax.In urma preselectiei, au intrat in selectia nationala, in ordinea punctajului obtinut:

- Catalin Josan ("Call my name"), 

- Mandinga ("Zaleilah"), 

- Vicky Red ("If you ever feel"), 

- Bianca Purcarea ("Don't say sorry"), 

- Electric Fence ("Sun-ta"), 

- Ovidiu Anton ("I walk alone"), 

- Ana Mardare ("This must be love"), 

- Ioana Bianca Anuta ("Girls don't cry"), 

- RPK ("Singura Care"), 

- Tasha ("Say my name"), 

- Lucian Oros ("The best a man can get"), 

- Bianca Purcarea, inlocuita ulterior de T&L ("Twilight"), 

- Raluca Ocneanu ("Time is on my side"), 

- Ana Mardare ("If you find simple words to say"), 

- Miss Mary ("Rollin'").

Elena Ionescu: Castigarea selectiei nationale inseamna o responsabilitate pentru noi

Solista trupei Mandinga, Elena Ionescu, a declarat sambata, dupa castigarea selectiei nationale pentru Eurovision 2012, ca acest lucru inseamna pentru formatie o responsabilitate, pentru ca va fi imaginea Romaniei la Baku, dar si un lucru pe care si-l doreau foarte mult.

"Am avut foarte multe emotii, pentru ca au fost foarte multe voci bune, a fost show, au fost foarte multe surprize placute din toate partile. Suntem foarte bucurosi. Ne-am concentrat foarte tare. Ne-am expus toata energia. Deja nu mai stiu cum sa reactionez", a spus emotionata solista trupei Mandinga.

"Ne-am dat toata silinta sa avem o energie pozitiva si cred ca asta a contat foarte mult", a adaugat ea.

Elena Ionescu si-a exprimat multumirile pentru public, juriu si pentru compozitorul piesei cu care trupa va merge la Eurovision, Costi Ionita.

"Inseamna o treapta la care noi ne doream foarte mult sa ajungem si o responsabilitate, pentru ca noi suntem imaginea Romaniei la Baku si va trebui sa ne gandim foarte bine la show, la toate aspectele (...). Totul trebuie sa fie de zece ori mai mult", a mai spus solista despre acest succes in cariera trupei care a implinit 10 ani.

In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mandinga (12 puncte), Catalin Josan (10 puncte) si Ioana Anuta (8 puncte).

Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de Electric Fence (12 puncte), Mandinga (10 puncte) si Catalin Josan (8 puncte).Astfel, prin adunarea punctajelor, castigatoarea selectiei nationale a fost trupa Mandinga.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Comentarii