img-6

Ai grijă ce poze pui pe Facebook pentru că-ți poți lua AMENDĂ

Pățania unui bărbat dintr-un oraș din județul Vrancea ne face să ne gândit de două ori înainte să postăm ceva pe Facebook. Cum a pățit-o omul? Ei bine, bărbatul a postat pe pagina lui câteva imagini modificate în care apar primarul și viceprimarul orașului din care aparține, însă nu oricum ci transformați în Monalisa, culturist și alte editări caterincoase. 

Primarul a depus astfel plângere împotriva bărbatului, iar acesta din urmă s-a ales cu o amendă de 600 de lei. Tânărul a continuat postările și a mai primit, de parcă nu era de ajuns, încă o amendă, tot de 600 de lei. Totalul distracției pe Facebook = 1.200 de lei.

În plângerile făcute, primarul a invocat legea 61/1991, legată de normele de conviețuire în spațiul public.
Iar Legea zice cam așa:

Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
Săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice.

Bărbatul amendat a contestat în instanță amenzile.

Comentarii