Bucuresti | 102,8FM SEARA dupa 7 cu FERE DAVID GUETTA - I DONT WANNA WAIT

Adda are o dietă strictă de când a aflat că suferă de boala Lyme. La ce alimente a renunțat: „Fără zahăr, fără…”

Adda/ Foto: Instagram
Adda/ Foto: Instagram

Adda a fost nevoită să facă schimbări majore în stilul său de viață atunci când a aflat că suferă de boala Lyme. Pentru a-și ține această afecțiune în frâu, artista urmează un tratament antiinflamator și a renunțat la zahăr, gluten și aproape de tot și la lactate.

„Mai am o perioadă lungă de tratament. Regim antiinflamator țin. Fără zahăr, fără gluten, lactate cât mai rar și puțin. Cât mai puține alimente procesate din magazine. Carnea, din sursă sigură și foarte rar. Aproape 90% gătit doar acasă. Nu am nicio aplicație. Nici nu știu cum se comandă mâncare. Apă multă, vitamine, ceaiuri. Un regim de viață cât mai sănătos pentru corpul meu”, a declarat Adda pentru revista VIVA!.

Citește și: Adda, anunț neașteptat pe rețelele sociale după nouă ani de relație. Fanii au reacționat imediat: „Să vă fie bine mereu”

Nu doar Adda a început să mănânce mai sănătos, soțul ei, Cătălin Rizea, și fiul lor Alexandru Rizea și-au schimbat și ei stilul de viață. „Mâncăm cât mai sănătos și simplu. Foarte multe salate, legume. Pește la cuptor. Nu ținem dietă niciunul. E un stil de viață pe care ni l-am impus ca să fim sănătoși. Nu comandăm niciodată mâncare. Foarte rar are Alex poftă de pizza sau noodles, dar și pe astea preferăm să le facem în casă. Inclusiv aluatul”, a mai spus cântăreața. 

De asemenea, Adda a vorbit și despre posibilitatea unei noi sarcini, dezvăluind cum ar putea fi afectată sarcina de acest tratament: „Teoretic, orice femeie ar trebui să se testeze înainte să rămână însărcinată. Pentru că anticorpii se transmit la făt. Însă eu, de exemplu, având în vedere că sunt pe tratament, aș putea să rămân însărcinată, că e safe pentru copil. Însă e riscant pentru mine, deoarece corpul meu nu e refăcut complet.”

Adda, despre perioada de calvar trăită înainte să fie diagnosticată cu boala Lyme

În urmă cu un an, Adda a aflat că suferă de boala Lyme, după mai bine de un an și jumătate de diagnostice greșite, mulți bani cheltuiți și suferință. Ea urmează un tratament de durată, care o ajută însă, și speră ca la sfârșit să se declare învingătoare și să scape de suferința instalată în 2020.

Citește și: ADDA: „Biserica a funcționat cel mai bine. Sfântul Anton. Am fost și m-am rugat marți să aflu ce am și sâmbătă am aflat.”

Acum, cântăreața a povestit pentru csid.ro cum a debutat afecțiunea. "Totul a început brusc și furtunos. O reacție alergică gravă, erupții pe tot corpul, edeme, stări de rău, confuzie, dureri renale. Asta s-a întâmplat în 20 octombrie 202o și, de atunci, timp de doi ani și câteva luni, am erupt zilnic. Din octombrie 2020, nu mai știu cum e să fii un om normal. Simptomele s-au tot adăugat: erupții, edeme, răgușeală, diaree, dureri migratoare în tot corpul, atacuri de panică, migrene îngrozitoare însoțite de vomă sau greață, slăbiciune, oboseală cronică, dureri groaznice de oase, amețeală, insomnii, palpitații și oscilații mari de puls: de exemplu, de la 40 sărea la 120 în câteva secunde când stăteam jos și nu făceam efort, ganglioni inflamați, vedere în ceață, vedere periferică redusă, momente în care nu știam unde sunt, cine sunt. Uitam lucruri, articulam greu cuvintele, tinitus permanent. Era imposibil să mă concentrez la ceva, simțeam că îmi plesnește capul dacă încercam să fac un lego sau un puzzle cu copilul. Dar mă chinuiam să fac, simțeam că trebuie să-mi antrenez creierul, simțeam că mă atrofiez. Nu îmi simțeam fața, piciorul, mâna. Mi-a paralizat piciorul pe ambreiaj. Scăpam obiecte din mână. (...) Nu puteam face deloc efort. Dacă ridicam obiecte mai grele de două-trei kg, îmi tremurau vizibil mușchii", a povestit Adda pentru sursa citată, despre calvarul prin care a trecut.

Galerie foto

Top citite
01 Rihanna/ Profimedia
Motivul pentru care Rihanna a lipsit de la Met Gala 2024. Ce spunea artista cu doar câteva zile înainte de eveniment
02 Celine Dion la premiile Grammy 2024/ Profimedia
Celine Dion, prima apariție publică din ultimele luni, la gala premiilor Grammy. Artista a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
03 adda
Adda, imaginea care a stârnit reacții printre fani: „Să vezi acum ce hate îți iei!” Ce realizare a bifat cântăreața
04 Snoop Dogg și fiica lui, Cori Broadus/ Profimedia
Fiica lui Snoop Dogg a suferit un accident vascular cerebral sever la doar 24 de ani: „Ce am făcut să merit asta?”
05 adda
Adda, reacție dură după i s-a reproșat că e „grasă” sau „umflată: „Așa arată o femeie obeză, care nu pune gura pe gluten sau lactate”
ProFM
Theo Rose ProFM
Exclusiv! Theo Rose, în lacrimi: ,,E prima oara când vorbesc despre fostul iubit”
Pe aceeași temă
*PREMIUM-EXCLUSIVE* Mama, I'm Coming Home! Ozzy Osbourne leaves the hospital in a wheelchair after 'major' spine surgery **WEB EMBARGO UNTIL 12:15 AM ET on June 16, 2022**
Ozzy Osbourne, diagnosticat cu tumoare la coloana vertebrală: „A doua operaţie a mers extrem de prost”

Ozzy Osbourne a dezvăluit că cea de-a patra intervenţie chirurgicală suferită la coloana vertebrală l-a "dărâmat", cu această ocazie medicii descoperindu-i o tumoare care a trebuit îndepărtată, relatează Agerpres.

adda
Adda, după un an și jumătate cu mii de pastile și 80 de injecții: "Plâng ca un copil. Oficial, am terminat tratamentul pentru Lyme"

Din octombrie 2020, viața Addei s-a schimbat radical, după ce s-a pricopsit cu un întreg lanț de probleme de sănătate. Până a aflat adevăratul diagnostic și cauza tuturor efectelor negative pe care le simțea, a trecut mai mult de un an. În februarie 2022 a fost diagnosticată cu boala Lyme, iar de atunci a început un proces anevoios și de durată pentru a se vindeca.

Celine Dion
Primele imagini cu Celine Dion după ce au apărut zvonuri că e în scaun cu rotile. Fanii: „Poza care va face înconjurul planetei!”

Celine Dion, celebra cântăreață în vârstă de 55 de ani, a bifat o apariție rară în ultimii trei ani, luni seară, când a fost prezentă la un meci de hochei în Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

WTFun
Adriana Armanu, numerolog
Cum te influențează numărul casei în care locuiești. Adriana Armanu, la WTFun: „Fiecare spațiu de locuit transmite o vibrație!”

Numărul apartamentului sau casei în care locuiești indică o vibrație care transmite locuitorilor o anumită stare de spirit. Despre acest subiect a vorbit Adriana Armanu, numerolog, la WTFun, matinalul de la PROFM cu Drăcea și Bogdan.

dracea
Drăcea, cel mai iubit din competitia BUZZ HOUSE! A fost ONAIR la PROFM in fiecare dimineata!

Parcursul lui Drăcea în competiția BUZZ House a fost unul epic! Chiar dacă n-a ajuns în finală, Drăcea a fost unul dintre cei mai susținuți concurenți ai acestei ediții!

DSC09435
Cum recunoști prieteniile toxice în rândul copiilor. Taticool, la WTFun de la PROFM: „Părinții trebuie să intervină imediat!”

Dan Cruceru, cunoscut sub numele de Taticool, a venit la What the fun, matinalul de la PROFM prezentat de Drăcea, Ralu și Bogdan, unde a vorbit despre prieteniile toxice din rândul copiilor.

Partenerii noștri
PE ROZ Cu ce efect secundar s-a ales regele Charles după tratamentul contra cancerului. Tocmai i-a oferit prințului William un rol important
Cu ce efect secundar s-a ales regele Charles după tratamentul contra cancerului. Tocmai i-a oferit prințului William un rol important

Cu ce efect secundar s-a ales regele Charles după tratamentul contra cancerului. Tocmai i-a oferit prințului William un rol important

FILM NOW Regizorul
Regizorul "Mad Max", despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți". Ea, "incredibil de disciplinată", el, rănit, dar strălucitor

Regizorul "Mad Max", despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți". Ea, "incredibil de disciplinată", el, rănit, dar strălucitor

DIGI WORLD Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

DIGI ANIMAL WORLD Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”

DIGI LIFE Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
Italia va avea un tren de lux numit „La Dolce Vita Orient Express”. De când va circula. Creştere uluitoare de preţ cu 75% în 16 luni
DIGI24 BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
DIGI SPORT E oficial: Simona Halep nu va juca la Roland Garros!
E oficial: Simona Halep nu va juca la Roland Garros!
DIGI FM Visul românesc al familiei Darnal. Povestea soților nepalezi mutați în România
Visul românesc al familiei Darnal. Povestea soților nepalezi mutați în România