Untitled collage

Starurile care ne-au părăsit în 2017! De la Chuck Berry la Sir John Hurt

17 mai, o nouă zi când lumea muzicii a fost din nou în doliu. Chris Cornell, vocalistul trupelor Soundgarden şi Audioslave, a murit la doar 52 de ani. Anul 2016 a fost unul a dispariţiilor cu nume. Nici 2017 nu face excepţie.

Deja numărăm legendele care ne-au părăsit în acest an. 

Chris Cornell

Vocalistul grupurilor Soundgarden şi Audioslave s-a stins în Detroit la vârsta de 52 de ani. A fost o figură marcantă a scenei grunde din anii '90. Este considerat unul dintre cei mai mari vocalişti de rock din toate timpurile. A câştigat trei premii Grammy, două cu trupa Soundgarden, un altul pentru melodia "You Know My Name", care este inclusă pe coloana sonoră a filmului "Casino Royale" din seria James Bond.

Robert Miles

DJ-ul, compozitorul şi producătorul Robert Miles ne-a părăsit pe 10 mai după o lungă luptă cu cancerul. Avea doar 47 de ani. A devenit cunoscut după lansarea piesei "Children" în 1995.

Chuck Berry

O adevărată legendă a muzicii. Chuck Berry a decedat pe 18 martie, la vârsta de 90 de ani. A avut o contribuţie determinantă la dezvoltarea rock and roll-ului. Printre hiturile sale se află "Johnny B. Goode", "Roll Over Beethoven" şi "Sweet Little Sixteen".

Joni Sledge

Una din componentele trupei Sister Sledge a încetat din viaţă pe 10 martie, la 60 de ani. A avut o contribuţie majoră la creearea hitului "We Are Family", lansat în 1979.

Bill Paxton

Starul din clasicele filme SF, Alien şi Terminator, Bill Paxton, s-a oprit la 61 de ani, pe 26 februarie. Texanul care a mai jucat şi în alte producţii majore precum Apollo 13, True Lies, Titanic şi Twister a câştigat premiul Emmy pentru serialul Hatfields and McCoys.

Neil Fingleton

Starul din Game Of Thrones a murit în urma unui atac de cord pe 26 februarie. El avea doar 36 de ani. În Game Of Thrones a jucat rolul colosului Mag the Mighty. A mai jucat în 47 Ronin, Jupiter Ascending, X-Men: First Class Avengers: Age of Ultron.

Al Jarreau

Al Jarreau, legendarul cântăreţ american de jazz, a murit la vârsta de 76 de ani, pe 12 februarie. Muzicianul american a egalat recordul lui Michael Jackson, câştigând premii Grammy în categorii aferente unui număr de trei stiluri diferite - jazz, pop şi R&B.

Sir John Hurt

Cariera lui cinematografică s-a întins pe o perioadă de 60 de ani. A jucat în filme precum "The Elephant Man" şi "Harry Potter". Ne-a părăsit pe 28 ianuarie, la vârsta de 77 de ani.

Comentarii