andrei-gheorghe-header

A murit Andrei Gheorghe! Legiştii au stabilit cauza decesului: stop cardio-respirator

Omul de radio si de televiziune Andrei Gheorghe a murit luni seară. El a avea 56 de ani.

UPDATE 01:00: Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator, au constatat legiştii prezenţi luni seară la locuinţa acestuia, conform unor surse judiciare.

UPDATE 00.30: Poliţiştii spun că murise de mai mult de 12 ore în momentul când l-au găsit pe Andrei Gheorghe. Din primele informaţii se pare că Andrei ar fi făcut stop cardio-respirator.

"Pa, Andrei. Ai făcut un show bun pe scena asta prăpădită a vieţilor noastre...!"

În jurul orei 22:15, un apel la 112 anunţa că o persoană este decedată la locuinţa sa din Voluntari. Cel care a sunat era un îngrijitor. Echipajul de ambulanţă sosit la faţa locului a constatat decesul. Poliţia va deschide în acest caz un dosar de moarte suspectă.

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia. Tatăl lui, originar din România, a studiat la şcoala de aviaţie din Lipeţk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului şcolii de aviaţie. Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (secţia rusă-engleză), Universitatea din Bucureşti.

Între 1991 şi 1993 a fost reporter special la Radio Constanţa şi a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993- 1996; "Videomania", "Vineri 13"). Pro FM Bucureşti (1996-2002;"Midnight Killer" "13-14", Gheorghe şi Greeg) şi "Lanţul Slăbiciunilor" la Pro TV.

A avut un rol secundar în filmele 'Amen' (2002) al lui Costa Gavras, 'Tinereţe fără tinereţe' (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop 'Paraziţii' pentru albumul 'Irefutabil'. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit 'Dubla personalitate'. În 2006 a publicat volumul 'Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraş', însoţit de un CD audio în colecţia 'Ego Publicistica' de la Editura Polirom.

Comentarii