break up facebook

8 motive să nu mai urmărești postările FOSTEI pe Facebook

Mulți dintre noi am devenit dependenți de Facebook. Știu, nu prea recunoaștem acest lucru, să nu părem bolnavi de Facebook, dar dacă ai contabiliza timpul pe care-l petreci zilnic pe rețeaua de socializare te-ar lua capul. 

Te mai alinți spunându-ți, nu stau mult pe Facebook, doar mai intru din când în când și scrollez puțin. Adică, ești curios să vezi comment-urile la postări, cine, ce a scris, există un potențial rival(ă) care se dă la iubita ta? Și exemplele pot continua. Dacă ai iubit, evident că îi urmărești postările, interacționezi, dar este și un motiv bun de gelozie. Oricum, pentru a fi gelos trebuie întâi să iubești. Probleme cu adevărat de corason apar în momentul când te desparți de iubit(ă). Chiar dacă relația se termină rău, vei continua să-i urmărești postările, așa, de control. Iată opt motive pentru care nu trebuie să urmărești postările fostei sau fostului pe Facebook.

8. VEI AVEA NEVOIE DE MAI MULT TIMP SĂ TRECI PESTE DESPĂRȚIRE

Știu că îți mai spui că dacă vei continua să-i urmărești postările, nu are cum să-ți facă rău, dar poate. Multe din ele îți vor aminti de alte postări, când voi erați împreună. Nu te vor ajuta să treci mai uşor peste despărţire, ba chiar îţi vor adânci suferinţa. Mai  bine să nu te corupă curiozitatea.

7. ÎŢI BLOCHEAZĂ ÎNCERCĂRILE DE A CUNOAŞTE PE CINEVA NOU

Nu te focusa doar pe ce face fosta, vei pierde timp inutil. Ea va rămâne doar fosta, dacă nu te bate gândul să vă împăcați. În timp ce faci scrolling printre postările ei, mai bine ai face scrolling printre postările viitoarei. Poate găsești pe cineva mai aproape de ceea ce îți dorești tu de la o relație.

6. TE VEI COMPARA CU CEI CU CARE SE ÎNTÂLNESC CU EA DUPĂ DESPĂRȚIREA DE TINE

Când fostul sau fosta apare cu altcineva în postările de pe Facebook, ți se aprinde beculețul roșu. Și încep săpăturile. Adică intri pe profilul celui sau celei pe care tu o vezi ca rival. Încep comparațiile. Ce are el sau ea și nu ai avut tu? Vei găsi multe motive ca să o iei razna. Bani, situație, anturaj, distanță, diferență prea mare de vârstă etc. Fiecare are ceva, numai că acel ceva este interpretat altfel de fiecare dintre noi. Dar e normal să fie așa, să fim diferiți. Dacă toți am fi la fel, îți dai seama ce plictiseală ar fi. Până la urmă individualitatea creează diversitatea.

5. NU ÎMPĂRTĂȘI CU NIMENI CEEA CE FACI

Dacă tot îi urmăreşti postările, măcar nu vorbi cu nimeni despre asta. Nu de alta, dar îi vei obseda și pe alții cu scenariile tale. Vor pune stăpânire pe tine o serie de gânduri care îţi vor otrăvi gândirea şi comportamentul. Mai mult, mood-ul și starea ta de spirit se vor duce naibii.

4. ÎI POŢI DA UN LIKE DIN GREȘEALĂ

Pentru că intri foarte des pe postările ei, uneori se mai întâmplă să-i dai un like accidental, deși tu doar doreai să vezi cine sunt cei care i-au dat like. Atunci intervine marea dilemă. Ce faci dacă din greșeală i-ai dat un like? Dacă laşi like-ul, poate fi interpretat  ca un moment de slăbiciune, că încă te gândeşti la ea.  Dacă îţi retragi like-ul şi ea observă gestul, îi vei lăsa o impresie urâtă. În acel moment îți va da seama că ești geană pe postările ei.

3. NU MAI AI NIMIC  DE CÂȘTIGAT

Gândește-te puțin. Ce ai de câștigat dacă îi vei urmări fiecare postare pe Facebook? Îți vei face scenarii peste scenarii, te vei gândi la cum să împarți vinovățiile din relația cu fostul sau fosta, cine e fost de vină că s-a ajuns aici, cu ce a greșit fiecare, adică vei găsi cu totul alte motive decât cele care v-au separat. Poţi transmite stările tale prietenilor sau celor din jur, care nu au nicio legătură cu fosta ta relaţie. Vei fi ciufut, neprietenos şi te vei închide în lumea ta, dominată de propriile gânduri.

2. ŞI FOSTA ÎȚI POATE URMĂRI POSTĂRILE

Te-ai gândit că şi ea  face același lucru ca tine, adică îți urmărește postările? Nu transforma Facebook în mijloc de răzbunare virtuală. În caz că încă te doare, nu împărți suferința cu toți prietenii tăi de pe Facebook, nu de alta, dar commet-urile s-ar putea să nu fie în favoarea ta. Până la urmă, nu știu câți vor înțelege ce a fost între tine și fosta. Oricum, nu e treaba lor. Nu o judeca pe fosta în funcție de noile ei postări. Nu încerca să găsești o legătură între tine și noile post-uri. Poate nu vrea să-ți transmită niciun mesaj subliminal de la distanță. Poate este doar noua ei viață fără tine.

1.EXISTĂ VIAȚĂ ȘI FĂRĂ FACEBOOK

Toate motivele enumerate mai sus te pot îmbolnăvi de inimă rea. Gândește-te că dacă nu era Facebook-ul poate nu te mai gândeai la toate, sau nu din perspectiva asta. Se întâmplă să mai agăți și pe Facebook și să se termine cu happy end, adică, undeva în sufletul tău să spui că rețeaua de socializare ți-a făcut un bine, să ai un  fel de recunoaștere, dar puteai să faci milioane de alte lucruri decât să-i urmărești postările. 

Comentarii