mesaje

6 MESAJE pe care le trimitem toți și care ne distrug relațiile 

În ziua de azi, toate conversațiile se întâmplă online via Whatsapp, Facebook sau iMessage. Comunicarea asta nonverbală nu e tocmai sănătoasă pentru o relație. Christine Wilke face terapie de cuplu în Easton, e super bună pe domeniul ei și ne-a dat 5 exemple de mesaje pe care NU AR TREBUI SĂ LE TRIMITEM IUBITULUI/IUBITEI, NEVER EVER!

1. O ironie în care te plângi de ceva
Din ciclul “puteai să speli vasele, dar de ce să o faci când ai o fraieră a cărei viață se învârte în jurul chiuvetei” sau “ca de obici, cele 5 minute în care spuneai că ești gata s-au transformat în 5 ore, iubita mea dragă și simpatica”. De regulă, astea cer un reply defensiv care se va transforma sotto într-o discuție aprinsă.

2. Prescurtări sau emoji-uri
“K” înseamnă NU SUNT BINE. “Bn” înseamnă că n-am chef să vorbesc , “în fine” înseamnă RĂZBOI și smiley face înseamnă DEZAMĂGIRE SUPREMĂ!

3. “Ce? Vorbești ca o persoană nebună.”
Dacă n-ai nimic constructiv de spus, nu răspunde! Asta-I o aluzie pe care n-o s-o primească bine, nimeni.

4. Un text de 5 pagini
Nu trimite mesaje în care îți spui off-urile ca la psiholog. Nu e o discuție productivă pe care s-o ai în scris. E una care trebuie să se întâmple face to face. Astfel de texte obosesc și ucid pasiunea.

5. “Nu acum”
Mesajul ăsta rănește orice ego sensibil. E un fel de “am altă treabă, iar tu nu ești o prioritate”.

6. Citești textul și nu răspunzi
Eternul “mesaj văzut la ora 14:00” nu face altceva decât să provoace anxietate, agonie și stimuleaza mintea să regizeze niște filme la care nici Spielberg nu s-a gândit