Artist

enrique-iglesias

Enrique Iglesias

ProFM
On Air
Nico Creciunesc
JP COOPER - She`s On My Mind
Nico Creciunesc
Apreciază pagina noastră

Enrique a trait viata unui adolescent tipic din Miami dar ceea ce familia sa nu stia era faptul ca Enrique scria cantece si visa in secret sa devina un mare star.
In 1996, Enrique realizeaza primul sau album intitulat chiar “Enrique Iglesias”. Inregistrat in limba spaniola, a vandut mai mult de 1 milion de exemplare in primele 3 luni (mai mult de 7 milioane de exemplare pana in prezent). A urmat in 1997 “Vivir” care a intrat in U.S. Top 40 si care s-a vandut in lumea intreaga in mai mult de 5 milioane de exemplare. Acest album a fost puctul de plecare al primului sau turneu mondial.
Urmatorul sau turneu a fost in 1998 pentru promovarea albumului “Cosas Del Amor”.

A urmat “Enrique”, primul album in limba engleza (datorita succesului a fost inregistrat si in alte 3 limbi: spaniola, portugheza si italiana).
Enrique” a avut un foarte mare succes in tari cum ar fi Canada, Germania si Taiwan. Albumul, care a inclus de asemenea atat piesa “Rhythm Divine” cat si duetul cu Whitney Huston, “Could I have this kiss forever”, a fost premiat cu discul de aur si de platina in 32 de tari.
Urmeaza albumul “Escape”, lansat in 2001. Iglesias alterneaza limba engleza cu cea spaniola oferind fanilor albumul “Escapar” – versiunea in limba spaniola care ajunge pe locul 2 in topul de muzica Latino iar un single de pe albumul „Escape Remixes” a ajuns nr 1 in topurile de muzica dance: „Love To See You Cry”.

A urmat „Quizas” cel de-al patrulea album in limba spaniola, care a debutat pe primul loc in topul de muzica Latino. Acest album i-a adus in anul 2003 un premiu Latin Grammy pentru cel mai bun album pop.
In aprilie 2005, Enrique a adaugat un alt premiu colectiei sale , castigand Billboard Latin Music Award in cadrul categoriei Latin Dance Club Play Track Of The Year pentru „Not in love/No es amor (Club Remixes)”, de pe albumul „7” – lansat in noiembrie 2003.

Cel de-al 8-lea album din cariera sa „Insomniac” a fost lansat in lumea intreaga pe data de 12 iunie 2007. Discul include patru melodii in limba spaniola, restul fiind in engleza.
Albumul a fost produs de John Shanks, Kristian Lundin, Sean Garrett, Anders Bagge, Mark Taylor, Stargate, Maratone si Lil’ Wayne.
Dupa ce a lansat „Do You know (The Ping Pong Song)” si „Somebody’s Me” Enrique Iglesias realizeaza cel de-al doilea single international „Tired of Being Sorry”.
Melodia este un cover al melodiei cu acelasi nume de pe albumul de debut al formatiei indie-pop „Ringside” . De asemenea Iglesias a inregistrat si o versiune in limba spaniola a melodiei, intitulata „Amigo Vulnerable”.


Nou in playlistul ProFM