Artist

bob-sinclar

Bob Sinclar

ProFM
On Air
ProFM Music
BAZZI - Mine
ProFM Music
Apreciază pagina noastră

Bob Sinclar (Christophe LeFriant ) este un producator francez , dj, remixer si co-proprietarul ( impreuna cu Dj Yellow ) label-ului Yellow Production. El si-a inceput cariera de dj in 1986, pe cand avea numai 18 ani fiind specializat pe genul funk si hip-hop sub intitulatura de Chris The French Kiss.
De-a lungul timpului, Chris Lefriant a adoptat mai multe pseudonime: Chris The French Kiss, The Mighty Bop, Reminiscence Quartet si Bob Sinclar. Bob Sinclar este de fapt un pseudonim pe care l-a adoptat francezul Chris Lefriant, dupa numele unui personaj dintr-un vechi film de spionaj francez „Le Magnifique”.
Sub pseudonimul The Mighty Bob a scos albumele: La Vague Sensorielle (1995), The Mighty Bop Meets DJ Cam & La Funk Mob (1995), Autres Voix, Autres Blues (1996) si Spin My Hits (2000).
Sub intitulatura de Reminiscence Quartet, LeFriant a scos discurile Ritmo Brasileiro (1994), Psycodelico (1995), More Psycodelico (1999). Primul sau hit de club a fost Gym & Tonic, in colaborare cu Thomas Bangalter de la Daft Punk. Cei doi au folosit ilegal vocea lui Jane Fonda, copiata de pe o caseta. La scurt timp, dupa lansarea acestui hit, LeFriant a scos pe piata si albumul sau de debut ca Bob Sinclar – „Paradise”.
Piesa "I Feel For You” de pe al doilea album, „Champs Elys?es”, este un tribut adus muzicianului francez Cerrone, ajungand pe locul 9 in UK Top 40.
In realizarea celui de-al treilea disc sub marca Bob Sinclar, intitulat simplu “III” si scos pe piata in anul 2003, Chris a iesit din nou la rampa, folosind in locul efectelor sonore atat de utilizate azi, instrumente reale pentru a-si orchestra aranjamentele.
In 2005, single-ul sau `Love Generation` a ocupat locul intai in Australian Aria Singles Charts si German Media Control Single Charts si locul doi in Dutch Top 40. In primavara lui 2006 a lansat cel de-al patrulea album Bob Sinclar - `Western Dream`.
Al patrulea single de pe albumul “Western Dream” – “Tenneessee” urma sa fie lansat in aprilie 2007, dar a fost amanat in urma zvonului ca apare un nou album. Acest album se numeste “Soundz of Freedom” si a fost lansat in Franta pe 21 Mai.
De pe acest album se remarca piese ca “Rock this party” - number 1 in the Billboard Hot Dance Club Play Charts si „Togheter”, piesa ce a fost realizata impreuna cu englezul Steve Edwards si care a ocupat locul 1 in 2007.Nou in playlistul ProFM