Artist

andreea-banica

Andreea Banica

ProFM
On Air
Nico Creciunesc
LIDIA BUBLE - Sub Apa
Nico Creciunesc
Apreciază pagina noastră

Andreea Banica se face, pentru prima data, cunoscuta in trupa Exotic, alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru. Impreuna, cele trei lanseaza 2 albume, intitulate “Sexxy” si “Pasional”.
Succesul urias inregistrat cu piesele “Uita-ma”, “Sexy” si “Un sarut” nu a fost suficient pentru cele trei fete, astfel ca in anul 2000 se anunta destramarea trupei.
In perioada urmatoare Andreea Banica face echipa cu Cristina Rus, punand bazele trupei Blondy. Au ramas in aceasta formula vreme de 4 ani, lansand un numar de 3 albume: “Atat de aproape”, “O parte din tine” si “Dulce si amar”.
In anul 2004, Cristina Rus paraseste trupa Blondy iar Andreea Banica isi continua cariera solo sub aceeasi titulatura. Primul ei succes l-a avut cu melodia “Dansez, dansez” realizata in colaborare cu Laurentiu Duta. Tot cu el a compus si primul album care s-a dovedit a fi un mare succes obtinand Discul de aur pentru vanzari, si cea mai buna artista solo in cadrul Premiilor MTV. Acesta este momentul in care Andreea Banica a decis sa-si schimbe numele de scena din “Blondy” in “Andreea Banica”.
In iunie 2007 Andreea isi lanseaza al doilea album intitulat “Rendez-vous” ce contine 12 melodii. Dupa single-ul “Fiesta”, a fost lansat si un al doilea single denumit la fel ca si albumul, “Rendez-vous”. Aceasta melodie a ajuns sa fie una dintre cele mai difuzate piese ale verii 2007, ocupand primele locuri in clasamente.
Dupa “Rendez-vous”, Andreea Banica isi promoveaza o noua piesa intitulata “Incredere”.

Nou in playlistul ProFM