Artist

alicia-keys

Alicia Keys

ProFM
On Air
Madalina Vintila
ZEDD FEAT MAREN MORRIS AND GREY - The Middle
Madalina Vintila
Apreciază pagina noastră

La varsta de 5 ani Alicia a jucat intr-un serial numit The Cosby Show alaturi de alte cateva fete, iar 2 ani mai tarziu a inceput sa studieze pianul, invatand melodii clasice ale unor compozitori precum Beethoven sau Mozart. La scurt timp, Alicia a inregistrat prima sa melodie dupa ce a semnat un contract cu casa de discuri So So Def.
Intitulata “Dah Dee Dah (Sexy Thing)”, melodia a facut parte din coloana sonora a filmului Men In Black, lansat in 1997. In urmatorii ani, Alicia a inregistrat alte doua melodii pentru coloanele sonore ale unor filme de succes.
In 2001 Alicia Keys si-a lansat albumul de debut intitulat “Songs in A Minor”, cu ajutorul caruia a obtinut cinci premii Grammy la categoriile: Cantecul anului, Debutantul anului, Cea mai buna cantareata R&B, Cel mai bun cantec R&B si Cel mai bun album R&B.
Albumul contine saisprezece melodii, “Fallin” fiind single-ul de debut si totodata cel mai reprezentativ din toata cariera sa pana in prezent.
Dupa acest prim album de succes au urmat: “The Diary of Alicia Keys” (2003), “Unplugged” (2005) si “As I Am” (2007) despre care Alicia a declarat intr-un interviu acordat postului de televiziune MTV, ca este pur si simplu indragostita de el si ca reprezinta ceva foarte proaspat si nou pentru ea.
Primul single extras de pe albumul “As I Am” este intitulat “No One” – piesa care a castigat prima pozitie in topurile din America din cauza difuzarii masive la posturile de radio. “No One” devine cel de-al cincilea single al Aliciei care a atins aceasta pozitie in cadrul topului Billboard 100.

Nou in playlistul ProFM