IMG 3729

MOȘ CRĂCIUN din Laponia, la Matinalul ProFM! A răspuns la cele mai NEAȘTEPTATE ÎNTREBĂRI primite...

Moș Crăciun a venit direct de la el de acasă, din Laponia, la Matinalul ProFM, unde, alături de Greeg și Onuc, a reușit să răspundă la unele dintre cele mai interesante întrebări puse vreodată celui mai așteptat om din an. 

Noi vi le prezentăm pe cele mai tari dintre ele.

Care este numele adevărat al lui Moș Crăciun?

Numele meu este Joulupukki, adică Moș Crăciun în finlandeză.

Unde locuiește, cu adevărat, Moș Crăciun?

Casa lui Moș Crăciun este în Finlanda, la 200 km nord de Cercul Polar. Dar, eu am și multe alte reședințe, câte una în fiecare țară, de unde livrez cadouri copiilor în fiecare an.

Există, până la urmă, și o doamnă Crăciun?
Da, există, se numește doamna Joulumori și în momentul de față are grijă de toți elfii și răspunde la milioanele de scrisori pe care Moș Crăciun le-a primit în tot anul.

Câte grade sunt acum, acasă la Moș Crăciun?
Deja sunt -30 de grade, este zăpadă de peste un metru, deci ne putem deplasa cu sania trasă de reni.

Cum ajung scrisorile la adresa lui Moș Crăciun? Cum merge poșta acolo?
Poșta se descurcă foarte bine în Finlanda, în fiecare zi primim zeci de saci cu scrisori.

Ai fost vreodată copil? Ție cine îți dădea cadouri?
Eu primesc cadouri în fiecare zi și printre cele mai frumoase sunt acele clipe în care văd copiii cum se înveselesc când mă întâlnesc pe mine. De când am fost copil a trecut așa de mult timp, încât nu mai țin minte.

Copiii îl trag des pe Moșul de barbă?
Nu...copiii nu prea fac asta, însă se întâmplă ca unele mămici să o facă.

Câți reni putere are sania? Și care-i treaba cu Rudolph?
Am o gașcă întreagă de reni și dintre aceștia, cei mai tari sunt întotdeauna puși la sanie. Ei au suficientă putere să mă transporte cu sania în jurul lumii. Rudolph este încă acasă, se odihnește și încearcă să prindă puteri suficiente pentru cursa pe care o vom avea în jurul lumii, în noaptea de Ajun.

Moș Crăciun a primit, la rândul său, daruri de la spiridușii Greeg și Onuc, ajutați de Gala Catering. Matinalii îi cunoșteau preferințele în materie de mâncăruri tradiționale românești așa că l-au răsfățat cu cârnăciori, tobă, mămăliguță, șorici, cozonac, jumări...în principiu cam tot ce e bun de pe la noi.

Comentarii