delia-kiss-profm

Delia ne-a dezvăluit ce are ea. A vrut să abandoneze muzica şi să se facă... Chiar a luat examenul

Ce cadou mai frumos puteam primi, decât pe Delia care ne-a cântat colinde. Delia a venit la Matinalul ProFM, miercuri, 21 decembrie. Nu a venit cu mâna goală, ci cu o groază de cadouri. Le-am desfăcut în direct şi vă spunem ce-am primit.

NU MĂ ABŢIN DE LA NIMIC. PIFTIA ESTE GENIALĂ

În primul rând, nişte poveşti de viaţă pe care Delia ni le-a dezvăluit în premieră. Întâi o luăm cu mâncarea, să nu vorbim pe stomacul gol. Delia arată foarte bine, iar silueta cu regim se întreţine. A recunoscut că de Crăciun nu prea se abţine de la nimic, chiar dacă uneori mai încearcă şi gustatul cu privirea. "De sarbători mănânc ce mănâncă toţi oamenii civilizaţi. Nu mă abţin de la nimic. Sigut nu pot mânca în cantităţi industriale. Mai mănânc cu privirea. Mă uit, miros, înghit în sec. Mănânc sărmăluţe, piftie. Mama găteşte foarte bine. Îi iese tot. Face salata boeuf cu smiley face, o decorează cum ştie ea. Ea face sarmalele mai pe stilul moldovenesc, cu varză foarte acră. Mie îmi place piftia, este genială. Pentru că erau la capitolul piftie, GreeG şi Onuc au fost luaţi la întrebări de Delia. "Şi ce mai faceţi, măi, răciturilor."

CÂND ERAM MICĂ, COLINDATUL ERA O CHESTIE DE SOCIALIZING CU VECINII DE PE SCARĂ

Delia şi-a amintit că pe vremuri colinda cu copiii de la bloc. Ce o enerva era lipsa de imaginaţie a vecinilor din bloc, care îi ofereau aceleaşi lucruri. "Mergeam şi eu l-a colindat, dar era o chestie de socializing cu vecinii de pe scară. Te mai uitai ce are prin casă vecinul de la şapte, cum a zugrăvit. Mă mai ofticam când primeam covrigi, portocale, nuci. Era groaznic. Pe bune? Am primit deja aceleaşi lucruri de la alte două scări. Daţi-ne altceva. Când ne mai dădeau bani, îmi luam dulciuri. Nici acum nu gândesc diferit. Ciocolata îţi dă dependenţă, am probat şi eu."

AM VRUT SĂ MĂ FAC BALERINĂ, DAR MAMA A SPUS NU

Delia a devenit un nume în muzica românească, dar şi-ar fi dorit să fie balerină. Chiar a dat examen şi l-a luat. Adevăratul examen la dat însă cu mama sa. ŢPovestea cu flautul este foarte frumoasă, mama m-a bătut la cap. Eu voiam să fac balet. Eram într-a cincea. După ce făcusem cinci ani de pian, m-am dus să dau examen la balet. L-am luat. Era în aceeaşi şcoală, Dinu Lipatti. M-am dus acasă şi i-am spus mamei că m-am săturat de studiat muzică şi că vreau să fac altceva. Când a auzit mama de balet, mi-a zis că trebuie să rămân la muzică. Adică nu a contat ce-am vrut. Am continuat cu muzica şi a ieşit foarte bine. Pe mine m-a ajutat studiul la flaut, că m-a învăţat să respir atunci când cânt."

Pe lângă flaut şi pian, Delia ia lecţii de nai şi spune că s-ar putea apuca de saxofon, dar mai ales chitară. Pe lângă aceste poveşti de la gura şemineului, Delia a cântat două colinde. "Fulg" de pe albumul "Deliria" şi "Hallelujah". Cântarea a fost inclusă în LIVE SESSION, Christmas Edition.

Comentarii