chirila-profm-dimineata-blana

Tudor Chirilă, la Dimineaţa BLANĂ: "Recunoaştem că am făcut clickbait cu Burning Man :) "

Trupa Vama a fost invitată miercuri la Dimineaţa Blană, matinalul realizat de Ramona şi Coţofană. Formaţia şi-a prezentat noul album "Better" de pe care a cântat în LIVE Session două melodii: Burning Man şi Memories Now.

Pentru un artist este greu cu trezitul de dimineaţă, mai ales când trebuie să mai şi cânţi. Tudor Chirilă, vocalistul trupei VAMA, a recunoscut că şi el se înscrie în această categorie, dar că arta trebuie respectată. Trupa VAMA a fost invitată la Dimineaţa Blană, la ProFM. Băieţii au adus cu ei noul album "Better", care va fi cântat în întregime pe 12 octombrie, la Sala Polivalentă. "Better" contine 12 piese în limba engleză compuse de cei cinci membri ai formaţiei Vama, cu versuri semnate, ca de obicei, de Tudor Chirilă.

Înainte să-l ia la întrebări pe Tudor, Ramona şi Coţofană şi-au făcut temele, adică au ascultat albumul. Aşa au descoperit anumite influenţe Arctic Monkeys, London Grammar, Rudimental, Charli XCX etc. Tudor Chirilă nu a negat existenţa acestora, dar în 2017 să fii complet original este infinit mai greu decât acum ceva ani. "Pe disc sunt vreo trei direcţii muzicale: una mai indie-rock, în zona mai clasică, una pop rock şi alta mai electro pop sau synth pop. Pe 12 octombrie o să prezentăm în show-ul de la Sala Polivalentă piesele de pe noul disc, hituri Vama şi Vama Veche. O să încercăm să arătăm discul ăsta în varianta cât mai aproape de CD şi asta e o provocare, pentru că live-ul te incită la mai mult." 

LA PRODUCĂTORUL JAMES LEWIS AM AJUNS DUPĂ MAI MULTE CĂUTĂRI

Ca o trupă care se respectă, VAMA a lucrat la acest album cu un producător. Mai precis cu James Lewis. "La producătorul James Lewis am ajuns după mai multe căutări. Nu e ca şi cum te-ai duce la piaţă şi-ţi alegi unul. Producătorul e foarte atent la trupele şi artiştii cu care lucrează. Pot alege o trupă care să nu le spună nimic, îşi iau banii şi gata sau pot opta pentru artiştii pe care să-i aibă permanent în portofoliu. Ne-am dorit să lucrăm cu un producător suedez de rock, dar nu ne-a acceptat." 

Album în engleză, noi vizualuri, concert cu elemente în premieră la Sala Polivalentă, era normal să vină şi întrebarea din partea lui Coţofană: aveţi în vizor festivalurile mari de afară? Întrebarea a fost retorică. Tudor Chirilă a explicat în video paşii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a ajunge la festivaluri cunoscute. "E atât de greu să ajungi la festivalurile mari de afară. Cu cât trece timpul, speranţele noastre se diminuează. Sunt extrem de mulţi artişti pregătiţi şi foarte buni."

RECUNOAŞTEM CĂ AM FĂCUT CLICKBAIT CU PIESA "BURNING MAN"

Şi apropo de festivaluri mari, Burning Man din Statele Unite, este unul pe care-l vizează şi trupa VAMA. De altfel, formaţia are şi o melodie pe noul album care poartă acest titlu, inspirată de acest festival, dar şi de doi şefi de la Google. "Recunoaştem că am făcut clickbait cu piesa "Burning Man". Mi se pare că are o stare foarte mişto. Mi-aş dori să ajung odată la Burning Man, acolo în deşert, care este un multifestival de artă, nu numai de muzică." 

Tot momentul cu trupa VAMA  de la Dimineaţa BLANĂ în poţi vedea în clipul de mai jos

Comentarii