macanache-1decembrie-dimineata-blana

Mesajul lui Macanache pentru toţi românii de Ziua Naţională. A mai spus şi de ce iubeşte România | VIDEO

Macanache şi-a început Ziua Naţională a României cu un Live la ProFM. El a fost unul dintre invitaţii la Dimineaţa BLANĂ. A cântat piesa "Sofia", dar şi o melodie compusă special pentru 1 decembrie. Maca a mai avut şi un mesaj pentru toţi românii.

Macanache a fost în formă de Ziua Naţională. A venit dis de dimineaţă cu chef de viaţă şi ne-a cântat cu povaţă. Când Macanache vine la ProFM, e clar, trebuie să vorbim în rime. Una dintre întrebările clasice care se adresează într-o astfel de zi este următoarea: de ce iubeşti România? Maca a fost sincer: Iubesc România pentru că aici m-am născut, aici am crescut. România e ca a doua mamă, şi mamă şi tată. Să vă iubiţi ţara, limba, prietenii, rudele, munţii, codrii, apele.

Ramona şi Coţofană l-au provocat pe Macanache la un freestyle, capitol la care este "tătic". A fost confruntare între clasic şi modern. Adică, Maca a trebuit să continue cu rimele sale, veruri din poezii compuse de poeţi români. S-a început cu "Sara pe deal" a lui Mihai Eminescu. Sara pe deal, buciumul sună cu jale. De acolo a preluat Macanache: Sună atât de tare că se duce pe vale, Machanache agale dă frumos la pedale, ca nişte petale, hai lasă-mă în ale tale... Continuarea o poţi vedea în video, alături de cele mai tari momente cu Macanache din Dimineaţa BLANĂ.  

Comentarii